מה ההבדל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/09/2004 | 11:03 | מאת: עמי

בין קולונוסקופיה רגילה לקולונוסקופיה וירטואלית ?איזה בדיקה יותר מדויקת לגבי סרטן המעי הגס ?ואיזה בדיקה יותר כואבת ?

24/09/2004 | 18:29 | מאת: ד"ר אייל גל

שתי הבדיקות דורשות הכנה של המעי ע"י דיאטה נוזלית וחומר משלשל. בקולונוסקופיה ניתו טשטוש ומוחדר צינור עם מצלמה למעי עד סופו, אם נמצא פוליפ ניתן להסירו במקום, אם הפוליפ גדול או חשוד לגידול לוקחים ביופסיות המאשרות זאת. בבדיקה יכולים להיות כאבים עקב ניפוח אויר או מעי מפותל אך הכאב קל או נסבל ברב החולים. בבדיקה הוירטואלית מנפחים אוויר במעי דרך צינורית המוחדרת לפי הטבעת ומבצעים בדיקת CT, ייתכנו כאבים עקב ניפוח המעי באוויר, במידהה ונמצא פוליפ או גידול יש לעבור קולונוסקופיה רגילה שהיא מדוייקת יותר ומאפשרת ביופסיות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול