בעיות במערכת העיכול.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/09/2004 | 03:19 | מאת: דנה

הנני חיילת בת 19 ובמשך שלושה חודשים וחצי סבלתי משלשולים ( לעיתים היה עם ריר רב או מעט דם), כאבי בטן עזים, חום, עייפות, בחילות, חוסר תיאבון, ירידה במשקל של כ-6 קילו,גזים , לעיתים לקראת הסוף סבלתי מעצירויות ושאיתן הופיע לעיתים דם בפי הטבעת. עברתי בדיקת קולונסקופיה, צילום מעי הדק, טיפול אנטיביוטיקה במקרה וישנו חיידק (פעם אחת בוצעה בהתחלה ממש בדיקת צואה ויצאה תקינה), ובדיקת דם. הכל היה תקין. גם לקחו ביופסיה בקולונסקופיה והכל היה תקין. הטיפול האנטיביוטי לא עזר כלל... אם לא רק הכביד עלי יותר. כיום לאחר כמעט ארבעה חודשים התחלתי להרגיש יותר טוב. התיאבון חזר ואני אוכלת יותר מפעם ביום, השלשולים הפסיקו, כאבי הבטן פחתו בצורה דרסטית וכבר לא אחרי כל ארוחה אני רצה לשירותים. (רק בערב) ובכלל המצב רוח החל לחזור. עם זאת, אני עדיין סובלת בשעות הערב והלילה מכאבי בטן חזקים המלוווים בחום וזעה בזמן מתן צואה. הצואה שלי היא חתיכות קטנות ומאוד רכות. יש לי גזים רבים שלפעמים מלווים בכאבים ולחץ ובריחת צואה נוזלית. אני מתעייפת מהר ואו שאני ישנה כל הזמן או שלא ישנה בכלל, גם בשעות הלילה. יש לי נשירת שער איומה והתיאבון חזר אך לרוב אני כל הזמן רוצה לאכול מתוקים. בעוד כשבועיים אני יעבור את בדיקת הקפסולה . ברצוני לדעת מה יכולה למצוא בדיקת הקפסולה במקרה שלי? האם ייתכן שזוהי מחלת קרוהן ממש בתחילתה וזהו היה התקף? האם יכול להיות שיש לי כיבים במערכת העיכול? אני לא שיניתי דבר בהרגלי ולאט המצב השתפר, איך? אני דואגת לתוצאות הבדיקה ולא יודעת מה לחשוב כבר. אודה לכם מקרב לב אם תענו על שאלותיי ואולי תעזרו לי להבין מה בדיוק עובר עלי. תודה.

24/09/2004 | 18:21 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקת הקפסולה תוכל להגיד אם קיימים סימנים של מחלת קרוה'ן במעי הדק שלא התגלו בבדיקות האחרות. גם בחולי קרוה,ן יכולים להיות התקפים המתחלפים בתקופות של הפוגה. בדיקת קפסולה תקינה לחלוטין מקטינה כמעט לאפס את הסיכוי שמדובר בקרוה'ן ולא בתסמונת המעי הרגיש. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול