אנדוקרצונומה באזור כיס המרה אצל מושתל כיליה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/09/2004 | 12:45 | מאת: מיטל

לפני יומיים גילו כי אבי סובל מאנדוקרצונומה באזור כיס המרה ובכיוון ראש הלבלב אין מידע מדויק לגבי הגודל והמיקום נאמר לנו כי על מנת לגלות את הגודל והמיקום יש צורך בניתוח וכי הניתוח מסוכן מאד ומסובך מאד מדוע הוא מסוכן כ"כ? ומה הסיבוך בניתוח הנ"ל? ןהאם ישנה אפשרות ללכת על טיפול כלשהו כאילו אנו הולכים על האפשרות הגרועה מכל ידוע לי כי ניתן לחיות בלי כיס מרה. הכיצד?

22/09/2004 | 21:53 | מאת: ד"ר אייל גל

אם הגידול פרץ מגבולות כיס המרה והוא חודר לכיוון הלבלב ו/או הכבד אז מדובר בניתוח קשה ובעייתי עם סיכויי הצלחה נמוכים. גידול המוגבל לכיס המרה ניתן בד"כ להסרה בקלות ללא סיבוכים מיוחדים. ד"ר גל

22/09/2004 | 22:03 | מאת: מיטל

כרגע ישנו חשד כי הוא נימצא גם בראש הלבלב אני רוצה להוסיף כי עד כה נעשו לאבי מספר בדיקות רפואיות כולל צילומים למיניהם ולא התגלה שום סימן למחלה הדבר התגלה עקב בדיקה שנעשתה לפני יומיים שבה הושתלה צינורית לוריד כיס המרה האם עדיף ללכת ישר על כימוטרפיה ? ואם כן כיצד יוכלו לדעת כי זה באמת עוזר לו ? שהרי אף צילום או בדיקה לא הראו זאת עד כה. האם העובדות הללו מראות כי אנו בתחילת המחלה??? מחכה לתשובה מהירה - ותודה מראש מיטל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול