ריפלוקס - דלקת בקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/09/2004 | 16:11 | מאת: אורי

שלום רב, לפני כשנתיים וחצי זוהו אצלי בבדיקת גסטרוסקופיה ריפלוקס (לאחר שבבדיקה התגלו שתי אירוזיות קטנות במעבר ושט) וכן Moderate to severe cronic gastritis. בראשית אודה לכם אם תסבירו לי מה הקשר בין שני הממצאים ומה משמעותם. הסימפטומים שמהם אני ממשיך לסבול עד היום הינם הרגשת מלאות וחמיצות בעיקר לאחר השינה בלילה. לאחר ששיניתי את הרגלי התזונה ירדתי בהדרגה במשקל בכ - 10%. הטיפול שניתן לי כיום הוא לנטון 30 מג' ליום. לאחרונה ניסיתי לגוון את התפריט וגיליתי כי אכילת פירות מתוקים או כמו אגסים בשלים מגבירה אצלי את הרגשת החמיצות והבחילה כמו כן אכילת עוגות מסוכרות או פיצוחים אף הם מגבירים אצלי את הרגשת הבחילה. האם רפואית קיים קשר בין אכילת מוצרים מתוקים או מסוכרים לריפלוקס או לגסטריטיס והאם קיימות המלצות ספציפיות של דברים שכדאי באופן בסיסי להימנע מלאכול אותם. תודה, אורי

21/09/2004 | 21:02 | מאת: ד"ר אייל גל

ארוזיות במעבר הוושט לקיבה מעידות בעיקר על רפלוקס לוושט. גסטריטיס הוא ממצא של דלקת בקיבה שיכולה להיות קשורה בחיידקי הליקובקטר, תרופות כמו אספירין או רפלוקס מרתי ולעתים זה ממצא לא ספציפי. מאכלים מתוקים, מטוגנים או חומציים עלולים להגביר את בעיית הרפלוקס או את תחושת הצרבת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול