דם בצואה והמשך בדיקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/09/2004 | 11:05 | מאת: שני

שלום. אני בת 31 נשואה ואם לתינוק קטן. בריאה בדרך כלל. לפני כשנתיים התחיל לי דימום בצואה.הייתי אצל רופא משפחה שבדק ואיבחן טחורים, כמו כן הייתי גם אצל כירורג פרוטוק...[לא זוכרת את המשך תוארו] והוא איבחן פיסורה ונתן לי טיפול הדימום והכאבים פחתו אך לפני כשבועיים התחילו שוב. הגעתי לרופא משפחה חדש והוא הפנה אותי לבדיקה של דם סמוי בצואה. [זאת לאחר שבדק ידנית ומצא טחורים אך טען שאינם מדממים ולכן לא יודע מדוע הדימום] אני בהלם מהעובדה שבמשך שנתיים לא שלחו אותי לבדיקה כה פשוטה- אני בפאניקה שמא יש לי כבר סרטן מתקדם . קראתי שבדיקה של דם סמוי בצואה עושים במשך מספר ימים ואילו לי אמרו לעשות רק יום אחד. האם תקין??? כמו כן סבי ניפטר מסרטן במעי בגיל 73-היה חולה במחלה כ3 שנים. אני לא יודעת מה לעשות: במידה וימצאו דם סמוי- מה עושים? במידה ולא מוצאים דם סמוי- האם להמשיך בכל זאת בבדיקות עקב סבי ועקב בזמן הממושך של הדימום???? אשמח לקבל תשובות מכיוון שאני בהיסטריה!!!!

21/09/2004 | 15:07 | מאת: שני

התקבלה תוצאה של הבדיקה של דם סמוי בצואה-תשובה שלילית, לא נמצא.

21/09/2004 | 20:37 | מאת: ד"ר אייל גל

אין הרבה טעם לבצע בדיקת דם סמוי בצואה כשרואים דימום גלוי. אם הפרוקטולוג ראה פיסורה שעלולה להיות הסיבה לטחורים יש להמשיך בטיפול אצלו. כמו כן כדי לשלול בעיות אחרות יש לגשת לרופא גסטרו שישלח אותך לבדיקה של המעי הגס (סיגמואידוסקופיה או קולונוסקופיה). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול