תולעים?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2004 | 20:16 | מאת: ירון

שלום לד"ר! בזמן האחרון אני סבל מכאבי בטן מציקים, ומירידה בתיאבון. בחודש האחרון בזמן המקלחת, הבחנתי פעמיים (בהפרש של שלושה שבועות בערך) בתולעת באיזור פי הטבעת, בגודל של 1 ס"מ בערך, בצבע אדום-בורדו. ככל שידוע לי תולעים במעיים הם בצבע לבן בדר"כ... אך ההיגיון הבריא אומר שלא היה לה כ"כ אופציות אחרות מאיפה לצאת... :( מה זה יכול להיות, והאם יש לקחת אנטיביוטיקה או משהו דומה? תודה, ירון

20/09/2004 | 18:32 | מאת: ???

שאלה נוספת בנושא תולעים: מה המקור להידבקות בהן? אוכל מזוהם? האם יש להן ביצים שעוברות באוכל? האם ישנה דרך לא אוראלית כדי להידבק כמו שימוש באסלה או אמבטיה עם מישהו שיש לו תולעים? תודה

20/09/2004 | 23:03 | מאת: ד"ר אייל גל

בדרך כלל עוברות ע"י ביצים בצואה, דרך מזון או מים מזוהמים. יש סוגי תולעים החודרות דרך העור (לא הסוג הרגיל). ד"ר גל

20/09/2004 | 22:58 | מאת: ד"ר אייל גל

יש גם תולעים בצבע זה במעי, ממליץ לך לפנות לרופא, לבצע בדיקת צואה ולקבל טיפול נגד תולעים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול