חסימות מעיים חוזרות - עד מתי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2004 | 18:56 | מאת: עדי

שלום לכולם, לפני כארבע שנים עברתי ניתוח אפנדציט ,לאחר שבוע הופיעו סיבוכים (מורסות תוך בטניות אשר נוקזו באמצעות נקזים, פצע פתוח מוגלתי ובקע בצלקת ניתוחית). חצי שנה לאחר מכן הופיעה חסימת המעיים הראשונה אשר טופלה בטיפול שמרני. לפני שנה וזאת לאחר מספר חודשים של כאבים שוב התגלתה מורסה באיזור הניתוח באורך של 15 ס"מ וברוחב של 7 ס"מ ולהפתעתי הגורם לה הינו פוקוליט ש"נפל" בזמן ניתוח האפנדצית. לאחר ניקוז של 4 חודשים עברתי ניתוח להוצאת הפוקוליט ובזה חשבתי שהסיפר נגמר אך לפני חודשיים שוב הופיעה חסימת מעיים אשר "עברה" לאחר אישפוז וטיפול שמרני. מאז חסימת המעיים אני מרגיש דקירות באזור אמצע הבטן וכאבים חזקים בקיבה - דבר הגורם לי לאי נוחות ממושכת ולפחת לבל יחזרו חסימות המעים. פניתי לרופא גסטרואנטרולוג (באופן פרטי) אשר בהמלצתו עברתי את הבדיקות הבאות: גסטרוסקופיה,פסג' וקולונוסקופיה - ראוי לציין כי שלושת הבדיקות תקינות לחלוטין. לאחר כל שלושת הבדיקות קיבלתי כדורים בשם - NIRVAXAL המינון של כדור אחד למשך חודש ימים - מעיון בעלון המידע המצורף חשכו עייני עד כמה תרופה זאת חזקה ובעלת אפשרות להתמכרות. אבקש לתת לי הסבר לגבי תרופה זו, ואיך היא יכולה לעזור לי? האם היא יכולה רק להשפיעה על הכאבים או גם לטפל בחסימות המעיים החוזרות? מה דעתכם על מה שעברתי , האם נורמלי הדבר? תודה

19/09/2004 | 19:00 | מאת: עדי

ראוי לציין כי בהמלצתו של הגסטרואנטרולוג המינון שעלי לקחת מהתרופה NIRVAXAL הינו שני כדורים ביום למשך חודש ימים רופא המשפחה שלי אמר כי עלי לקחת רק כדור אחד ביום למשך חודש ימים כי זוהי תרופה חזקה. מה דעתכם?

20/09/2004 | 22:56 | מאת: ד"ר אייל גל

קודם כל אם קיבלת את התרופה מרופא באופן פרטי מדוע אינך פונה אליו ושואל על הטיפול שקיבלת, מטרתו, המינון המומלץ ותופעות הלוואי, זו זכותך (גם אצל רופא ברפואה הציבורית). נירבקסל אינה תרופה נגד חסימות מעי אלא נגד תסמונת המעי הרגיש וכאבי בטן. המינון המקובל הוא בין אחד ל 3 כדורים ביום בהתאם להשפעה. לכל כדור יכולות להיות תופעות לוואי וההשפעה היא אינדיבידואלית. ד"ר גל

28/06/2005 | 13:11 | מאת: אילנה

הדייאטה הרצויה לחולה עם סטומה כשיש לו תופעה של חסימות מעיים חוזרות - בן 80

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול