תוספת אשלגן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2004 | 14:05 | מאת: דורון

לפני מס' ימים התחלתי טיפול בפרדניזון כטיפול בהתלקחות של קרוהן- קוליטיס. התייעצתי עם הרופא בקשר להרגשת עייפות רבה , והוא העלה את האפשרות שקיים מחסור באשלגן בגלל הפרדניזון. הוא לא ידע לתת המלצה על הכמות . רכשתי כדורי אשלגן של סולגאר (99 מ"ג פוטסיום גלוקונאט לכדור). כמה לבלוע ביום ? עוד אציין, כי אני נמנע לחלוטין כרגע מאכילת ירקות ופירות ומוצרי חלב, המכילים אשלגן. תודה!

20/09/2004 | 22:37 | מאת: ד"ר אייל גל

לפני שמתחילים לקחת אשלגן רצוי לבדוק את רמת האשלגן בדם ולראות אם היא נמוכה. במידה וקיים חסר בדרך כלל כדור ביום מספיק אלא אם החסר הוא גבוה. ממליץ לך להתייעץ ברופא . ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול