פוליפים במעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/09/2004 | 14:01 | מאת: רינה

בקולונוסקופיה ורטואלית שעשיתי לפני שלושה שבועות , נראים שני פוליפים במעי הגס. עלי לעבור עוד קולונוסקופיה הפעם להסרת הפוליפים . השאלה שלי היא מה קורה אם מתברר שהם סרטניים ? אני חוששת מפי שאחותי חלתה בסרטן המעי הגס בשנה שעברה ונאלצה לעבור כימיוטרפיה.בנוסף יש לי הרבה בעיות עיקול וישנם המון סוגי אוכל שאיני מצליחה לעכל . האם זה קשור ? תודה רינה

20/09/2004 | 22:34 | מאת: ד"ר אייל גל

בבדיקת הקולונוסקופיה ניתן לזהות בוודאות אם מדובר בפוליפים שפירים או סרטניים. פוליפ סרטני או שפיר שהוסר בשלמות אינו דורש טיפול נוסף, במידה וקיימת חדירה לדופן המעי יש בדרך כלל צורך בכריתה כירורגית וברב המקרים אין צורך בכמותרפיה. פוליפים קטנים מ 1 ס"מ הם לעתים רחוקות סרטניים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול