שאלת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2004 | 17:42 | מאת: יעלה

שלום, רציתי לשאול האם אחרי נטילת 4 ימים של ציפרוקסין, כאשר במהלכם הזיהום הפריאנלי רק מתגבר (לפי נפיחות, צבע, חום) אפשר להסיק שהאנטיביוטיקה אינה עובדת עבורי ושצריך לעבור לסוג אחר? (כמו פלג'יל). אני מבינה שעלי לראות רופא, אני מבקשת בכל זאת את התשובה התיאורטית. ושאלתי גם שאלה למטה, שטרם נענתה, ביחס למשך הזמן שלוקח לרפסל להתחיל לפעול. תודה רבה.

20/09/2004 | 21:23 | מאת: ד"ר אייל גל

אם הנפיחות והאודם מתגברים תוך כדי הטיפול האנטיביוטי ייתכן שהאנטיביוטיקה אינה עובדת, במקרה של אבסס פעמים רבות יש צורך בניקוז כירורגי כי האנטיביוטיקה אינה חודרת לתוך האזור המזוהם. לגבי רפאסל - לעתים יכול להשפיע תוך מספר ימים עד שבועיים-שלושה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול