Acid Reflux

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2004 | 15:22 | מאת: רותי

שלום רב, אני סובלת במשך כשנתיים מריפלוקס. אין לי צרבות כלל, אלא תחושה כללית קבועה של "משהו תקוע בגרון". הדבר אף משפיע על הדיבור - לאחר דיבור ממושך ההגייה הופכת קשה יותר ואני מרגישה כי איני יכולה להמשיך עוד בדיבור. אני לוקחת לוסק, אולם אין הטבה במצבי. יש לי מספר שאלות: 1. שמעתי כי ריפלוקס יכול להיגרם לא רק ע"י יתר חומצה בקיבה אלא גם בשל חוסר חומצה בקיבה. האם זה נכון? ואם כן - האם הטיפול שונה לשני המקרים? 2. האם ישנם טיפולים אלטרנטיביים מלבד לוסק ודומיו (כלומר טיפולים לא תרופתיים) שאוכל לנסות? מהם הטיפולים הידועים בשוק למחלה זו? בברכה שנה טובה, רות

18/09/2004 | 15:24 | מאת: רותי

20/09/2004 | 21:20 | מאת: ד"ר אייל גל

מכיוון שהסימפטומים שלך לא בהכרח נובעים מרפלוקס והטיפול נגד חומצה לא עוזר לך לא ברור לי כיצד נעשתה האבחנה שמדובר ברפלוקס. לא קיים רפלוקס עקב חוסר חומצה אך ייתכן רפלוקס בלתי חומצי (כמו רפלוקס של מיצי מרה). רצוי לבדוק היטב אם לא קיימת בעיה אחרת כמו בעיית דיבור (לפנות לקלינאית תקשורת). לבצע גסטרוסקופיה ו PH מוניטור של 24 שעות לפני שמחליטים שאכן מדובר ברפלוקס. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול