החיידק הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2004 | 12:48 | מאת: לירז

אני בת 18, כבר כחודש יש לי כאבי בטן חזקים, הלכתי להרבה מאוד רופאים ועשיתי הרבה מאוד בדיקות גם בחדר מיון ואין תשובה למה ישי לי. הגסטרואנטרולוגית שלחה אותי לעשות בדיקה למציאת החיידק הליקובקטר פילורי ורציתי לדעת מה הכוונה? מזה החיידק הזהז ולמה הוא גורם ואיך מטפלים בו?

20/09/2004 | 21:09 | מאת: ד"ר אייל גל

זהו חיידק המצוי בקיבה ויכול לגרום לדלקת בקיבה וכיבים (אולקוס) בקיבה ובתריסריון. ע"י טיפול אנטיביוטי ניתן להעלים את החיידק ולרפא את הדלקת בקיבה. ניתן לגלות את החיידק ע"י בדיקת נשיפה, בדיקת דם או בגסטרוסקופיה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול