בהמשך להודעה מאתמול..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2004 | 08:14 | מאת: גדי

כאמור אני בן 35 עם קוליטיס מטופל באסאקול כדורים וראפאסל חוקן 4גר' לאחר כחודש טיפול נעלמו התסמינים. התור לגסטרו שלי רק בעוד חודש.. (למה ההמתנה כל-כך ארוכה..??) שאלה כללית - האם ניתן להפסיק על דעת עצמי את הכדורים ולהמשיך רק עם החוקנים? מנסיון, אני מרגיש שרק החוקנים עוזרים לי.. (בקולונסקופיה, נמצאה הדלקת רק עד 30 ס"מ במעי הגס, השאר נקי..) האם כדאי לנסות להפסיק את הכדורים ואם תחזור הדלקת אתחיל אותם מחדש? האם בכלל רצוי לבדוק דברים כאלו ע"י ניסוי וטעייה???? כאמור התור לרופא רק בעוד כחודש, אשמח מאוד אם תתן תשובה..! תודה

18/09/2004 | 15:12 | מאת: ד"ר אייל גל

בחולים שיש להם מחלה של קצה המעי חוקנים יכולים לשמור על מצב של רמיסיה. איני יכול לתת לך המלצה ספציפית. בוודאי אתה יכול ליצור קשר טלפוני עם הרופא ולשאול אותו גם לפני התור. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול