כאבי בטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/09/2004 | 16:52 | מאת: אלעד

אני בן 22 וסובל כבר כמה שנים מכאבי בטן, בעיקר בבוקר כשאני קם ואחרי ארוחות. לפני כמה שנים שהלכתי לרופא עשו לי רטקוסקופיה (ככה קוראים לזה?) ואמרו לי שיש לי טחורים ברמה בינונית. לפני כמה חודשים הלכתי שוב לרופא והוא אמר שהוא לא רואה טחורים וסתם נתן לי כל מיני כדורים. חוץ מהכאבי בטן יש לי גם קושי ביציאה, אבל לא עצירות, אני פשוט מרגיש שלמרות שיש יציאה לא הכל ... יוצא. לא נראה שהרופאים מציעים פתרונות יותר מדי יעילים ורק כדורים שלא עוזרים. יש לכם רעיון איך אפשר לטפל בזה - ומה יש לי בכלל? תודה.

18/09/2004 | 15:05 | מאת: ד"ר אייל גל

כדאי שתבקש הפנייה לרופא גסטרו להערכה של הבעייה.מכיוון שרב מקרי העצירות בגיל הזה נובעים מתזונה לא נכונה, פחות מדי סיבים, ירקות ופירות, שתייה לא מספקת וכו', כדאי להתייעץ גם עם דיאטנית. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול