צליאק מבוגרים קצת מוזר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/09/2004 | 14:04 | מאת: חדש לי

אני בת 33, לוקה בעצירות, מצבי רוח, נשירת שיער, אנמיה, (לא בסדר כרונולוגי) הועלה חשד שאולי אני לוקה בצליאק. האם ייתכן שעצירות ולא שלשול הוא סימפטום? אני לא ממש רזה..... יש קשר? תודה ושנה טובה...

18/09/2004 | 14:48 | מאת: ד"ר אייל גל

צליאק יכול להופיע גם במבוגרים והביטוי הוא לרב שונה מאשר בילדים (שלשול, כאבי בטן וירידה במשקל). הביטוי העיקרי במבוגרים הוא חסר ברזל והוא יכול להיות מלווה גם בעצירות. באמצעות בדיקת דם פשוטה ניתן לשלול את רב מקרי הצליאק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול