פיענוח מיפוי כבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/09/2004 | 11:17 | מאת: מרב

רציתי לשמוע את דעתך: הכבד בגבול העליון של הנורמה בגודלו. חוסר הומוגניות בריכוז החומר. הדגשה של השקע הבין-אונתי בחלקו התחתון. ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקךי תוך-כבדי. אין לראות ריכוז יתר של החומר במח העצמות היחס בין ריכוז החומר בכבד ובטחול - תקין. הטחול: תקין בגודלו ובצורתו. יש לציין שנשלחתי למיפוי בגלל אנזימים גבוהים בכבד במשך 1/2 שנה. לפניי תוצאות המיפוי הפרופסור רצה לשלוח אותי לביופסיה, לפי דעתך האם עדיין ישנה אפשרות לביופסיה. ש נ ה ט ו ב ה !

15/09/2004 | 23:32 | מאת: ד"ר אייל גל

לא נראה לי כי במיפוי קיים ממצא ספציפי, כמו כן לא מקובל לתת פענוח לבדיקה ללא הכרת כל הרקע והממצאים האחרים. ההחלטה לגבי ביופסיה היא בסופו של דבר של הרופא המטפל בשיתוף עם החולה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול