צואה לפרזיטים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

13/09/2004 | 09:32 | מאת: לילי

כחלק מבדיקות לפני קבלה לעבודה במוסד רפואי, נמצא בדגימת צואה שלי Dientamoeba fragilis. איני סובלת מכאבי בטן, שלשולים , ירידה במשקל או כל תופעה אחרת. רופא המשפחה שלי סבור שבהעדר סימפטומים אין צורך בטיפול, אך אני מודאגת שבמרפאה התעסוקתית יחשבו אחרת ולא אוכל להתחיל לעבוד. מהי ההתיחסות המקובלת לתוצאה כזו, ומה דעתך? תודה.

13/09/2004 | 22:07 | מאת: ד"ר אייל גל

מבחינה קלינית אין צורך בטיפול אך אם את עוסקת במזון או בעבודה עם חולים או ציוד סטרילי ייתכן שיתבקש טיפול ע"י המוסד. ד"ר גל

14/09/2004 | 11:19 | מאת: לילי

תודה על תשובתך, מהו הטיפול המקובל ב- Dientamoeba fragilis? כמו כן יש לי תינוקת, האם צריך לחשוש להדבקתה או לבדוק? שוב תודה.

15/09/2004 | 23:46 | מאת: ד"ר אייל גל

בד"כ ע"י אנטיביוטיקה מסוג מטרוג'יל. אני חושב שאם בתך אינה משלשלת אין צורך בבדיקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול