כאב בבית החזה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/09/2004 | 18:14 | מאת: גלי

לפני כשלושה שבועות התחלתי לסבול מכאבים ברום הבטן בליווי צרבת. קיבלתי גסטרו 20 בטענה לחשש לחומציות יתר. לאחר טיפול של כ-10 ימים ללא שיפור ניכר חזרתי לרופוא וקיבלתי לוסק .20 זה היום השלישי שאני לוקחת 1 כדור ליום. הכאבים ברום הבטן חלפו ואיתה גם הצרבת אך אני מרגישה מעין כדור בבית החזה הגורם לי לאי נוחות. שאלתי האם יתכן שזו תופעה של הלוסק? כמה זמן עלי לקחת את התרופה? והאם אתה ממליץ על בדיקת גסטרוסקופיה. עלי לציין שיש לי פחת נורא משום מה מהבדיקה הזו. אודה לתשובתך ושנה טובה ובריאה

13/09/2004 | 22:02 | מאת: ד"ר אייל גל

התופעה יכולה להיות קשורה לרפלוקס ולא לכדור הלוסק. בד"כ הטיפול הוא לפחות חודש, אם מדובר בצרבות ממושכות המגיעות בתכיפות גבוהה בדרך כלל מומלץ לבצע גסטרוסקופיה. הבדיקה נעשית בטשטוש ואינה קשה במיוחד. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול