סרטונין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/09/2004 | 00:51 | מאת: רותם

רציתי לשאול מה עליי לעשות אם ברצוני לבדוק את רמת הסרטונין שלי? האם מתבצעת בדיקת דם? למי עליי לפנות? מאוד חשוב לי לאחר שהבנתי את הקשר בין הסרטונין לעיכול, מצבי רוח, כאבי ראש... האם בבדיקה אחת ניתן לדעת את רמת הסרטונין גם במח וגם בעיכול כאחד (ז"א, זה אותו דבר?) או שלשם כך דרושות בדיקות שונות? הרי שלדכאון נתנות תרופות מסויימות להעלאת רמות הסרטונין במח ולבעיות עיכול תרופות שונות להעלאת הסרטונין במע' העיכול...או לפחות זה מה שהבנתי. אשמח אם תעשה לי קצת סדר בבלאגן. תודה.

13/09/2004 | 21:43 | מאת: ד"ר אייל גל

לא מדובר בבדיקה סטנדרטית שניתן לבצע במעבדה רגילה וכמו כן רמת הסרוטונין בדם אינה קשורה לרמתו בנקודות ספציפיות לאורך מערכת העיכול. ד"ר גל

01/01/2005 | 19:30 | מאת: mayo1

שלום רב אני חולת פיבו ותשישת עברתי לפני כ11 שנים קיצור קיבה עם סיבוכים את התשישות קיבלתי אחרי הניתוח 4 שאלתי נוצר אצלי קיבה צברית מזה עצבנית יש לה קריזות למשל אני יכולה לשלשל כחודשים עד התייבשות ואז יש לי עצירות שגורמת לחסימה חלקית מה עושים בבקשה אני על הרבה תרופות גם נרקוטיות שלא גורמות לחסימה כי כשאני משלשלת אני על אוקסקנטין שנית יש חשד לפגיעה עצבית בדופן הבטן והקיבה בעיית מוטיליות וגסטרין גבוה האם קריטה או מעקף של הקיבה יפתור את הבעייה עדיין יש לי טבעת אבל יש לי פתחים נוספים יש לי כאבים כרונים בבטן ובקיבה בבקשה בבקשה עיזרו לי למצוא פיתרון לבעיה הייתי אצל חצי מדינה של כרוגים והם מפחדים מהבטן שלי וכשמקרים אותי אני לא מכשפה עם קרנים רק חולה עייפה ומיועשת בתודה רבה מראש ושנה של בראות אור ואושר תודהmayo1

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול