רוק טורדני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2004 | 23:51 | מאת: אשל

שלום דוקטור אימי בת 85 לקתה באירוע מוחי לפני 5 שנים, בעזרת תרופות שומרת על רמת לחץ דם תקין סובלת שמן רב מדכאון. בשנתיים האחרונות, תופעה מטרידה, העצבנת, וגורמת אף היא לדיכאון: הפה מתמלא רוק כל הזמן, לא מצליחה לבלוע אותו, וחייבת לירוק החוצה או לנגב בממחטה.טוענת שלפעמים זה גורם לתחושת חנק. רופא המשפחה והפםסיכיאטרית לא הצליחו לאבחן ולטפל אנא עזרתך! תודה מקרב לב

13/09/2004 | 21:40 | מאת: ד"ר אייל גל

לאחר ארוע מוחי יכולה להווצר בעיה בבליעה עקב פגיעה נוירולוגית במנגנון הבליעה וכתוצאה מכך הצטברות של רוק, ניתן לבדוק את מנגנון הבליעה ע"י בדיקת בליעה אך לא תמיד יש הרבה מה לעשות. ניתן להתייעץ עם קלינאית תקשורת ובליעה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול