שלשול והקאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2004 | 20:37 | מאת: יריב

דוקטור שלום אני סובל מדלקת בפרוסטטה מזה כחצי שנה במהלכה טופלתי באנטיביוטיקה ללא הצלחה לפני כשבועיים שונתה האנטיביוטיקה לרוליד שהייתה די אפקטיבית אך לפתע אחרי שבועיים התחלתי לשלשל ולהקיא ולכן מייד הפסקתי אותה. ההקאות נפסקו כעבור יום , אך השלשולים לא פוסקים כבר 5 ימים , השלשול יוצא ממש כמו מים מברז בזרם רציני, אני אוכל ושותה ומייד רץ לשלשל ויש לציין שאני משתדל לאכול דברים קשים ואורז ובננות אבל כלום לא עוזר מה עליי לעשות אני מיואש

11/09/2004 | 23:09 | מאת: ד"ר אייל גל

שלשול הקשור לטיפול אנטיביוטי יכול להגרם עקב שינוי בפלורה של המעי ולעתים התפתחות זנים אלימים של חיידקים כגון קלוסטרידיום דיפיציל או כתגובה לא ספציפית לאנטיביוטיקה. יש צורך לשלוח תרביות צואה, כולל בדיקה מיוחדת לקלוסטרידיום ולהבדק אצל הרופא המטפל שייתן לך טיפול. לעתים פרוביוטיקה יכולה לעזור ולקצר את זמן השלשול. ד"ר גל

15/09/2004 | 00:37 | מאת: יפית

אני סובלת משילשולים ובחילות כמעט חודש הרופא המטפל איבחן לפני שבוע פרזיטים - אמבות קיבלתי טיפול של מטרוגיל היום אני שבוע אחרי ועין סובלת מבחילות קשות שמנטרלות אותי מאורך חיים נורמלי ופוגעת לי באחיות החיים ברמה כזו שירדתי 7 קילו ויש לי אנטי לאוכל אני לא הולכת לעבודה כרגיל כי בימים אני פשוט תשושה נפשית ופיזית . האם עלי ללכת למיון ? אנא עזור לי תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול