ריפלוקס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2004 | 20:36 | מאת: טופז

שלום, אני בת 31 עם עודף משקל שלצערי אני לא מצליחה להיפטר ממנו. לפני כשנה בדיוק התחלתי לסבול מריפלוקס קשה. לאחרונה בעזרת תרופת קונטרולוק התחלתי להרגיש טוב ולחזור לחיים נורמליים. בשבוע האחרון הרגשתי שריפה בפה (כמו אלכוהול, אצטון), לאחר כשבוע זה נגמר ואז הבנתי שהמקור לזה היא הקיבה (תחושת שריפה בוושט וכאבי גרון). לצערי הקונטרולוק כנראה כבר לא משפיע - אני לוקחת כדור בבוקר ובערב (40 מ"ג) אבל גם אומפרדקס, לוסק ולנטון לא משפיעים עלי. אז מה עושים? תזונאית התאימה לי תפריט מיוחד שנצמדתי אליו אבל גם זה לא עוזר. יש לי תור בעוד כשבוע לגסטרו שמטפל בי אבל עד אז אשמח לקרוא את חוות דעתך.

11/09/2004 | 23:06 | מאת: ד"ר אייל גל

אם התלונות אכן קשורות לרפלוקס והטיפול התרופתי לא עוזר יש לשקול טיפול כירורגי (למשל ניתוח אנטירפלוקס). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול