האם יתכן שהזקתי לקיבה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2004 | 14:18 | מאת: מורן

עד לא מזמן, היו מספר חודשים שהרגלתי את עצמי ללעוס היטב, ממש טחינה מלאה של האוכל. כמו כן, הגבלתי עצמי ל-1200 קלוריות ליום, ובשישי ושבת קצת יותר. אם חרגתי מידי בשישי ושבת השתדלתי להפחית במשך השבוע.[אגב, קצב הירידה במשקל היה בערך קילו לחודש]. לפני כשלושה וחצי חודשים הפסקתי ללעוס היטב וגם הגברתי את כמות הקלוריות, ואז התחילו לי לפעמים התקפים קשים של כאבי בטן עם גב (בעיקר תחתון) שלעיתים מסתיימים בהקאה, כשההקאה עצמה בד"כ די גולמית, כאילו שלא נעשה שום עיבוד של האוכל גם לאחר שעות רבות מזמן האכילה (לפעמים אפילו קרוב ליממה). זה כאילו שלפעמים הקיבה מפסיקה פתאום לפעול ואז האוכל "תקוע" בה. במקרים של התקף אני שותה רק קולה, כי אפילו מים גורמים לי בזמן התקף להחמרה ולהגברת תחושת הלחץ בין הבטן לגב. בינתיים אני משתדלת לא להעמיס מידי על הקיבה (משתדלת לא לעבור את ה - 1500 קלוריות ליום) ויש מאכלים שעדיין אני משתדלת להימנע מהם כי אני מרגישה שהם לא טובים לי כרגע.ויש לציין שהמצב הולך ומשתפר מאד וההתקפים נעשים נדירים יותר וההתאוששות מהם מהירה יותר). האם יתכן שהתקפים אלו הם בגלל הדיאטה שעשיתי? ש"פינקתי" מידי את הקיבה כשלעסתי מידי ו"חסכתי לה עבודה", וזה, ביחד עם הכמות הקלורית המופחתת גרם לירידה בתפקוד שלה? אם כן, האם הנזק הפיך? והאם יש משהו נוסף שעלי לעשות כדי לתקן את המצב שכאמור, הולך ומשתפר? תודה

11/09/2004 | 23:00 | מאת: ד"ר אייל גל

דיאטה חריפה יכולה לעתים לגרום לירידה בקיבולת הקיבה ובתנועתיות הקיבה מה שיכול להתבטא בהמשך בשובע מוקדם או הקאות. ברב המקרים התופעות חולפות עם עלייה הדרגתית בתזונה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול