תפקודי כבד - מה לבדוק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2004 | 14:01 | מאת: טלי

שלום רב, עברתי על ההודעות הקודמות בפורום ועל תשובות הרופא וחסר לי מידע נוסף לגבי השפעת פוריניטול על תפקודי הכבד. אני מעוניינת לדעת האם עלי לשים לב לבדיקות נוספות מלבד(WBC, ALT, AST). אילו ערכים עלי לצפות לראות? (לדוגמא, הבנתי שערכי ALT צריכים שלא יהיו פי 2 מהנורמה, אך מה היא הנורמה?). תודה!

11/09/2004 | 22:58 | מאת: ד"ר אייל גל

רצוי גם לשים לב לערכי הטסיות (PLT) שלעתים יורדות תוך טיפול. לגבי הנורמה של ALT ו AST היא מופיעה בתשובת המעבדה של כל מעבדה ספציפית (בד"כ בין 30-45). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול