מעי עצבני !

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

11/09/2004 | 13:56 | מאת: ליטל

שלום לכולם, אני סובלת מזה שנים מתסמונת המעי הרגיז כאשר הסימפטום שהכי מציק לי הוא הנפיחות התמידית בבטן ובמיוחד לאחר אכילה. לרוב אני סובלת מעצירויות ולעיתים רחוקות אף משלשול. כאמור, ניסיתי מלא טיפולים ועברתי המון בדיקות ששללו מחלות, אני גם מאוד חוקרת את הנושא ומנסה לעשות את כל מה שאפשר בכדי למצוא משהו שיקל עליי, מה שעדיין לא קרה וגם הבנתי שאין טיפול שממש מטפל. לאחרונה גיליתי רגישות ללקטוז, מה שאני לא יודעת אם כל כך ישפר את הרגשתי מכיוון שכבר ניסיתי בעבר להמנע מלקטוז ומגלוטן למשך 3 חודשים, מה שלא עזר. שאלותיי הן: האם זלמק עשוי לעזור? ואני שוב מציינת שהנפיחות היא מה שהכי מפריע. אם כן שווה לנסות, אז איפה ניתן להשיג? שאלה שניה היא מה ידוע על שתיית ג'ל אלוורה מיוצב להקלה? ושאלה אחרונה חביבה...אולי המנעות מלקטוז לתקופה שיותר ארוכה מ-3 חודשים, אכן יכולה לגרום לשינוי בנפיחות? כמו ששמתם לב אני יכולה להמשיך ולכתוב עוד הרבה...אני מרגישה שנהפכתי כבר לד"ר עם כל המחקר האישי שלי והרצון לעזרה, אז סליחה אם "חפרתי" יותר מידי ומראש, תודה רבה רבה ! (0;

11/09/2004 | 22:55 | מאת: ד"ר אייל גל

יש לציין כי כ 70% מהחולים בתסמונת המעי הרגיש הם בעלי אי סבילות ללקטוז אך אם הפסקה של מוצרי חלב לשבועיים לא משפיעה כלל לא הייתי ממליץ להפסיק אכילת דברי חלב. זלמק בהחלט יכול לעזור לנפיחות הבטן ושווה לנסות, ניתן לקבל מרשם מכל גסטרואנטרולוג. ד"ר גל

11/09/2004 | 23:48 | מאת: ליטל

אני חייבת להודות שאני די מתפלאת מהתשובה שלך אבל אוקיי, תודה. (0; חג שמח ! ! !

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול