לאכול מחוץ לבית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/09/2004 | 21:37 | מאת: ניבה

שלום ד"ר, אני בת 35 וסובלת מבעיה שקשה לי להסביר אותה: בכל פעם שאני אוכלת מחוץ לבית (במסעדה) אני חוזרת עם כאבי בטן ובדרך כלל גם עם שלשולים במשך מספר שעות. אני מקפידה לאכול במקומות שנראים נקיים ולעולם לא במקומות פתוחים או דוכנים. בן זוגי שאוכל ביחד איתי לא סובל מהתופעות הללו ולכן אינני מבינה מדוע זה קורה לי פעם אחר פעם. גם אם אני אוכלת משהו קל כמו סלט ופסטה (ולא אוכל מטוגן או שמן) הדבר חוזר על עצמו. האם ניתן להסביר את התופעה? המון תודה, ניבה.

10/09/2004 | 21:42 | מאת: ד"ר אייל גל

ייתכן שמדובר ברגישות למרכיב מסויים במזון (תבלינים מסויימים, מונוסודיום גלוטמט, יין וכו') או שעצם היציאה לאכול גורמת לרגישות יתר של המעי (בד"כ קשור למעי רגיש). יש אנשים שקשה להם לאכול ארוחה גדולה בלילה (האם זה קורה גם בארוחת צהריים או בוקר במסעדה?). ד"ר גל

11/09/2004 | 05:03 | מאת: ניבה

שלום ד"ר גל ותודה על תגובתך המהירה, הדבר קורה לאו דווקא בלילה אלא בכל שעה משעות היום ומופיע בערך 20 דקות מתום הארוחה. אני מתחילה לחוש כאבי בטן שהולכים ומתגברים, לפעמים נלווית לכך הזעה ו"שחור לי בעיניים" ובמידה ומופיע שלשול (וזה קורה כמעט תמיד) הוא יהיה 'נוזלי' לחלוטין ויחזור על עצמו מספר פעמים (סליחה..). ניבה.

11/09/2004 | 05:03 | מאת: ניבה

שלום ד"ר גל ותודה על תגובתך המהירה, הדבר קורה לאו דווקא בלילה אלא בכל שעה משעות היום ומופיע בערך 20 דקות מתום הארוחה. אני מתחילה לחוש כאבי בטן שהולכים ומתגברים, לפעמים נלווית לכך הזעה ו"שחור לי בעיניים" ובמידה ומופיע שלשול (וזה קורה כמעט תמיד) הוא יהיה 'נוזלי' לחלוטין ויחזור על עצמו מספר פעמים (סליחה..). ניבה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול