תסמונת המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/09/2004 | 16:33 | מאת: כרמית

אני בת 30 וסובלת המון שנים מתסמונת המעי הרגיז. לפני חודשיים הייתי אצל נוטורופטית והיא אמרה שיש לי פטריית קנדידה. בעקבות זאת שינתי את כל התזונה שלי + כדורים טבעיים. יש לציין שהכאבים עברו, אך נשארה בעיית היציאות שהיא לא סדירה. הלכתי לרופא גסטרו והוא אמר שאין מה לעשות וצריך לחיות עם זה, הוא לא המליץ על גסטרוסקופיה היות שזה רק למבגורים ורק אם יש חשש לסרטן. השאלה שלי היא מה עושים והאם הרופא באמת צדק כשאמר שצריך לחיות עם זה?

10/09/2004 | 21:38 | מאת: ד"ר אייל גל

חולי תסמונת המעי הרגיש לומדים בדרך כלל לחיות עם המחלה מכיוון שמדובר בבעיה כרונית ללא פתרונות יעילים. כמובן שקיימות תרופות שיכולות להקל על המצב, שינוי תזונתי יכול לעזור פעמים רבות אחרי שמזהים מזונות הגורמים להחמרה ולעתים גם רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול