בילורובין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/09/2004 | 11:08 | מאת: אריאל

שלום, אמא שלי סובלת מבעיות בבלוטה (הרופאים קוראים לזה "תירואיד"). היא קיבלה כדורים כדי לטפל בבלוטה. כתוצאה מכך נפגע לה הכבד, ובדיקת הדם הראתה שרמת הבילורובין הגיעה ל-20 . בנוסף היא קיבלה גם צהבת.. היא מרגישה רע, עייפה, חלשה, עיניים שקועות, צהבהבות. היא אושפזה אתמול בבית החולים. שאלתי היא איך גורמים לרמת הבילורובין לרדת ולהגיע לנורמל, והאם זה קשור איך שהוא לתרופה שהיא קיבלה לטיפול בבלוטה? תודה רבה מראש.

10/09/2004 | 21:19 | מאת: ד"ר אייל גל

קרוב לוודאי שעליית הבילירובין קשורה לתרופה שהיא קיבלה נגד פעילות בלוטת התריס, לרב הפסקת התרופה מספיקה כדי שרמת הבילירובין תרד אך זה יכול לקחת מספר ימים עד שהשיפור ייראה לעין. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול