חשש לדימום סמוי במעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/09/2004 | 18:24 | מאת: חביב

האם ייתכן שיהיה דימום כל שהוא (מכל סיבה שהיא)מהיכן שהוא במעי הגס ובדיקת דם בצואה תצא שלילית? בדיקת מעי דק עם בריום תקינה לחלוטין בדיקת גסטרו סקופיה תקינה לחלוטין כולל באופסיה מהטרסריון תודה חביב

09/09/2004 | 23:29 | מאת: ד"ר אייל גל

יכול להיות דימום במעי הגס שלא נמצא בבדיקת דם סמוי מכיוון שהדימום יכול להופיע לסרוגין רק בימים מסויימים ואם בדיקת הצואה תלקח בזמו שאין דימום היא תהיה שלילית. חשוב לדעת כי בדיקת דם סמוי חיובית מחייבת בדיקה של דרכי העיכול אך בדיקה שלילית אינה שוללת בעייה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול