פורינטול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

08/09/2004 | 00:32 | מאת: מיכל

אני חולה במחלת קרוהן ומקבלת פורינטול. המחלה שלי מתבטאת בסימפטומים פריאנאלים ולא כל כך בשילשולים. לפני 4 שנים עברתי ניתוח פיסורה ומיד אחריו התחלתי לקחת פורינטול 50 מ"ג ליום. מכיוון שהתחלתי את הפורינטול די מהר אחרי שחליתי אין לי דרך להשוות מה היה קורה בלעדיו ,כלומר האם הוא עוזר או לא עושה כלום.ויש לי חשש גדול שהוא לא עושה לי בעצם כלום ואני סתם לוקחת. לאחר שבשנה שעברה היה לי אבצס העלו את המינון ל75 מ"ג ליום. אני לוקחת יום אחד כדור אחד וביום העוקב שני כדורים של 50 מ"ג כך שבממוצע זה יוצא 75 מ"ג (על פי הוראת הרופא). מאז שהעלו את המינון יש לי תחושת בטן חזקה שהמינון הזה מזיק לי. אני מעונינית להוריד את המינון. חשבתי שבנתיים עד ביקורת הבאה אני אקח כל יום כדור של 50 מ"ג וכל שלושה ימים שני כדורים כך שבממוצע זה יצא פחות מ75 מ"ג. ליום האם זה נראה לך דבר חכם לעשות?

08/09/2004 | 00:33 | מאת: מיכל

האם פורינטול עלול לפגוע בפריון? האם ידוע על אנשים שדבר כזה קרה אצלהם? תודה

09/09/2004 | 19:58 | מאת: ד"ר אייל גל

1. הפורינטול בהחלט יכול להוריד שכיחות של חזרת מחלה פריאנלית ולכן לא מומלץ לרדת במינון אלא אם יש תופעות לוואי משמעותיות או הפרעה בבדיקות המעבדה, יש כמובן להתייעץ ברופא המטפל לפני שינוי במינון. 2. מבחינת פגיעה בפריון בנשים כנראה שאין הפרעה משמעותית ונשים חולות קרוה'ן נכנסות להריון גם תוך טיפול ללא בעיה. הבעיה העיקרית היא כשהמחלה פעילה או יש הדבקויות סביב הרחם וזה גורם לפגיעה בפריון ובהתפתחות העובר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול