המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/09/2004 | 23:36 | מאת: esti

אודה למי מחברי הצוות שיענה לי ויכתוב את כל הידוע על התרופה בשם ZELMAC מה הנסיון שנצבר עד כה בתרופה זו? ומה ידוע על תופעות הלוואי?

07/09/2004 | 21:25 | מאת: ד"ר אייל גל

התרופה ZELMAC משווקת בארץ כשנה ובחו"ל כ 3 שנים והיא אמורה לתת מענה ספציפי לחולות בתסמונת מעי רגיש המלווה בעצירות. התרופה מביאה להקלה בסימפטומים של נפיחות בבטן, גזים, כאבי בטן ועצירות. התרופה אינה בסל השירותים ועלותה מעל 300 ש"ח לחודש. תופעות הלוואי העקריות הן שלשולים (בעיקר בימים הראשונים לטיפול) וכן סימפטומים כמו כאבי ראש וסחרחורות. עד היום זו התרופה היחידה המוכחת במחקרים כעוזרת לתסמונת אך כמובן שאינה עוזרת לכל החולים ולעתים עוזרת רק לחלק מהתסמינים. ד"ר גל

07/09/2004 | 23:53 | מאת: esti

תודה על התשובה, האם התרופה הוכחה כבטוחה? הוצע לי להתחיל לקחת אותה, אבל אינני יודעת אם היא כבר אושרה לשימוש מסחרי בארץ ובחו"ל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול