אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/09/2004 | 09:11 | מאת: דנה

בעקבות תוצאות לא תקינות של תפקודי כבד: ALK-PHOSPHATASE 173 GGT 73 GOT 57 GPT 73 ALBUMIN 3.2 MPV 11.5 כמו כן כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים מאד. נשלחתי לביצוע אולטרהסאונד לכבד. הכבד בסדר אך נמצאו אבנים בכיס המרה. האם האבנים יכולים להביא להפרעה כזו בתפקוד? תודה

07/09/2004 | 21:07 | מאת: ד"ר אייל גל

אבנים בכיס מרה שאינן סימפטומטיות אינן גורמות להפרעה בתפקודי הכבד. רק במידה ואבן נתקעת בצינור המרה היא גורמת לעלייה בתפקודי הכבד אך הדבר מלווה בד"כ בכאבים עזים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול