בוא ונמשיך לדבר על תזונה וקוליטיס..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/09/2004 | 06:39 | מאת: אריק

קמח, על כל סוגיו ובנוסף, סוכר בכל צורותיו, עושים לי רע מאוד למעשה, מביאים להתקף המלווה בדם ובכאבים. מנסיון של כמה חודשים, ברגע שאני מפסיק להכיל בתזונה את שני המרכיבים הללו, ההתקף נגמר ומתחילה רמיסיה. שאלה לדר' גל: האם יש סימוכין למתואר לעיל במדע? האם יכול להיות שבקוליטיס, לחלקים העליונים של מערכת העיכול, קשה לעכל פחממות מורכבות ולכן הן מגיעות למעי הגס שלמות ושם מתחילה תסיסה ורקבון , המביאים לדימום וכאבים?

07/09/2004 | 20:59 | מאת: ד"ר אייל גל

בקוליטיס אין בעיה בספיגה במעי הדק ולכן יש לשלול בעיות נוספות כגון צלייק או קרוה'ן. כמו כן ייתכן שאתה אלרגי למזונות מסויימים כמו קמח ולכן זה משפיע על מחלתך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול