תסמונת המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/01/2004 | 02:43 | מאת: אב"ג

שלום! אני סובלת הרבה זמן מתסמונת המעי הרגיז. הדבר החל ממש בזמן שהתחלתי לקחת את התרופה למיקטל. ראשית כל- האם יש קשר בין התסמונת לתרופה? שנית- אני בת 20. לא מזמן אובחן אצל אימי סרטן המעי הגס. האם עליי לחשוש כעת לגידול במעי-ע"א שאני בת 20? אני מאוד מודאגת , מכיוון שכבר מתחיל להיות לי דם בצואה, והיציאות שלי כ"כ חורגות ולא עקביות. הוריי אומרים לי שאיני צריכה לחשוש בגלל שאני צעירה, אבל אני בכל זאת סובלת מאוד ,האם יש מצבים של סרטן המעי בגיל צעיר? משקל גופי-תקין, אין ירידה דרסטית במשקל. שאלה אחרונה- במידה ואין קשר לתרופה, ואין לי גידול ח"ו או משהו חמור מעין זה, איך ניתן לטפל בIBS המעצבן הזה? זה ממש הורס לי את התפקוד היומיומי. אגב- שמתי לב שכאשר לא אכלתי כלום- פתאום לא קמתי בבוקר עם כאבי בטן. אם אני אוכלת- יש לי רעשים בבטן בגלל שאכלתי, ואם אני לא אוכלת, יש לי קרקורים בבטן בגלל שלא אכלתי. מה לעשות? האם יש טיפול תזונתי שיכול לשפר את המצב? (ככל הנראה אין רגישות ללקטוז).

15/01/2004 | 07:38 | מאת: ד"ר אלכס גלר

שלום, הפורום לא אמור להחליף את הרופא והבדיקה הרפואית. ישנם נתונים רבים חסרים בסיפור שלך. סרטן משפחתי יכיול להופיע בגיל צעיר. גשי לרופא להמשך בירור וטיפול בברכה, דר אלכס גלר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול