המעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

04/09/2004 | 19:50 | מאת: שולי

שלום, עקב בעיות נפיחות בבטן כאבים עצירויות/שלשולים עברתי בדיקות עי גאסטרולוג בדיקת קולונסקופיה סיגמו - בדיקות דרך פי הטבעת ודרך הפה. נלקחו ביופסיות משתי הבדיקות קיבה ומעיים. נמצא חידק הליקובטר בקיבה קבלתי את הטיפול האנטיביויט. לאחר כשלושה שבועות שוב אני מרגישה את אותן סימפטומים שהרגשתי קודם ביתר חריפות, גזים עצירויות וכו'. על פי דעתו של הרופא אני סובלת מתופעת המעי הרגיז. האם בבדיקות הנל ניתן לאבחן גם דלקת במעי הדק? האם יש תרופות כדי לטפל במעי הרגיז. מהן.? תודה

07/09/2004 | 20:19 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקות כגסטרוסקופיה וקולונוסקופיה יכולות לבדוק רק את קצוות המעי הדק.הגסטרוסקופיה בודקת את התריסריון, חלקו הראשון של המעי הדק והקולונוסקופיה בודקת את המעי הגס עם אפשרות להכנס לסופו של המעי הדק (האילאום הסופי). כדי להדמות את המעי הדק כולו יש צורך בצילום מעי דק, בדיקת CT או בדיקת קפסולה. לגבי טיפול בתסמונת המעי הרגיש קיימים טיפולים שונים, עלייך להתייעץ ברופא המטפל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול