קולונוסקופיה וירטואלית - כן או לא ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/09/2004 | 17:10 | מאת: שרי

שלום, אני בת 31, הייתה לי חצי אחות ( מאשתו הראשונה של אבי ) שנפטרה מסרטן המעי הגס בגיל 35 . אני מגיל מאוד צעיר תמיד סבלתי מעצירות, ולפני 5 שנים היו לי טחורים פנימיים. ( מימצא הסיגמואנדוסקופיה שעשיתי ) עכשיו כניראה שהם חזרו, ( הפחתתי באימוני הקראטה שהקפדתי עליהם במשך 4 השנים האחרונות - שמירה על תזונה לא מספיקה לי ) הייתי אצל גסטרואנטולוג שאמר לי שמנסיונו אין צורך שאעשה קולונוסקופיה (רגילה ) לאחר ששאלתי אותו מיוזמתי הוא אמר שכדי להרגיע את חששותי הבדיקה הוירטואלית יכולה להיות פתרון. כמובן שקראתי באינטרנט המון מידע על ההבדלים ואני חושבת שאני מודעת ליתרונות ולחסרונות. השאלה - מה דעתכם ?

03/09/2004 | 21:56 | מאת: ד"ר אייל גל

חשוב מאד לבנות עץ משפחתי ולזהות האם הנטייה לסרטן המעי הגס הגיעה מצד אביך או מצד אמה של אחותך. במקרים של סיפור משפחתי מורכב חשוב לבצע בדיקה רגילה ולא וירטואלית כדי לזהות גם פוליפים קטנים ולעתים יש צורך לדגום גם רירית תקינה. מכיוון שהמקרה מורכב אני מציע לך לפנות לאחת המרפאות למשפחות בסיכון לסרטן כגון זו הקיימת בבילינסון כדי לקבל ייעוץ מפורט. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול