שאלה לחולים ולרופאים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/08/2004 | 16:57 | מאת: אסתי

הבת שלי אובחנה בסרטן בקיבה. בארץ הטיפול הוא בכימוטרפיה בלבד שום דברים נוספים ושום תוספי מזון, שום דיאטה ושום חיזוק המערכת החיסונית. שמענו על מרפאות בגרמניה ובארה"ב וביפן ובסין ששם מטפלים בכל הנ"ל וכן בהיפרטרמיה. האם מישהו יכול לאמר לנו משהו על הנושא. השאלה מופנית לרופאים וגם למשוטטים בפורום . שמענו על המרפאות האלה דברים טובים מאוד ושוחחנו עם 4 אנשים שבארץ לא נתנו להם סיכוי ושם התקוה גדולה. נכון לכרגע כל מי שדיברנו איתו נמצא במצב מעולה. ללא טיפולים רק במעקבים מדובר על 5 שנים אחרי שנתגלתה המחלה, 4 שנים 3.5 ושנתיים. ידוע לי שאנשי השייטת טופלו בגרמניה ובהצלחה. נראה את הרופאים עונים על השאלה שלי. אגב האם מישהו יודע על אנשים שהיו בגרמניה וקיבלו החזרים מהביטוח לטיפולים כאלה. בברכה, אסתי

31/08/2004 | 21:03 | מאת: ד"ר אייל גל

אינני יודע על איזה טיפול ספציפי מדובר. קיימים ניתוחים בגידולים מפושטים בפריטונאום בהן ניתנת גם כמותרפיה לפריטונאום עם היפרתרמיה תוך כדי ניתוח עם שיפור בתוצאות הניתוחים האלו. בגידולים שאינם מפושטים לא ברור אם קיים יתרון לניתוחים אלו. תמיד ניתן לשלב רפואה משלימה ותזונה ביחד עם הרפואה הקונבנציונלית אך לא כתחליף לכמותרפיה. מציע לך להתייעץ עם אונקולוגים המתמצאים יותר בנושא הטיפול הכמותרפי. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול