דיפנטום.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/08/2004 | 11:24 | מאת: רונן

אני לוקח דיפנטום מזה מס' חודשים לטיפול בקוליטיס בכל המעי הגס. רציתי לדעת האם התרופה יעילה יותר/ פחות מראפאסל ? למה היא נפוצה פחות ? הבנתי שהתרופה הופכת פעילה בעקבות פירוק ע"י חיידקי המעי. האם יעילותה אינה נפגעת במצב דלקתי, שבו מן הסתם, אוכלוסיית חיידקי המעי מדולדלת ? ושאלה אחרונה: האם חובה לקחת עם אוכל ? אם כן: לפני/ אחרי/ במהלך ארוחה ?? האם ייתכן נזק בריאותי אם אקח גם ללא אוכל ?

31/08/2004 | 20:36 | מאת: ד"ר אייל גל

התרופה דומה ביעילותה לרפאסל לחולי קוליטיס, משום מה התרופה אינה נפוצה בארץ (ייתכן בעיית שיווק). רצוי לקחת לאחר האוכל אך לא נגרם נזק גם על קיבה ריקה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול