רגישות עזה לביצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/08/2004 | 23:23 | מאת: סמדי

שלום, ראשית אתנצל מראש על אורך היריעה, אך חשוב לי לציין את מירב הפרטים. אני בת 39, ומזה כשנתיים סובלת מצרבות תמידיות, מכאבים עזים ונפיחות בבטן. עשיתי צילום מערכת עיכול עם בריום וכן בדיקת רגישות ללקטוז - שתיהן יצאו תקינות. רופאת הגסטרו נתנה לי כדורי אומפרדקס לטיפול בצרבת, שאכן ביטלו את התופעה לגמרי, וכן תוסף מזון המכיל חיידקים פרוביוטיים להקלת נפיחות הבטן (הצלחה חלקית, עדיין סובלת מגזים רבים). לסיכום אמרה הרופאה שאני סובלת ממעי רגיז. הבעיה היא שמשך כל זמן הטיפול עדיין סבלתי מכאבים נוראיים שתקפו אותי לאחר אכילה, מלווים בהזעה מוגברת, בחילות, דופק מואץ וקשיי נשימה, ופעם אחת זה הגיע לכדי עלפון כמעט. לאט לאט, החלטתי לבדוק בשיטת האלימינציה מה גורם לי לזה, ומצאתי שאני רגישה לביצה. גיליתי עוד, שההתקף החמור קורה לאחר אכילת ביצה מטוגנת (גם כמות מזערית שלה), ולא קורה כשאני אוכלת רק את חלמון הביצה כשהוא קשה, או מוצרי מזון אחרים המכילים ביצים (עוגות, אטריות וכו') שאלתי היא - האם ידוע על תופעה כזו, ומהן דרכי הטיפול/המלצות (מלבד מלהמנע מביצה כמובן) והאם יש לדעתך קשר בין רגישות זו לקוצר נשימה המתפתח בזמן התקף לאחר אכילת הביצה אני מודה על התגובה

לקריאה נוספת והעמקה
29/08/2004 | 21:50 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן שקיימת תופעה הקרויה אלרגיה למזון (food allergy) שיכולה להגרם ממזונות שונים כגון בוטנים, פירות ים, שומשום וביצים. מדובר בתופעה אלרגית הגורמת פרט לבעיות עיכול גם להתקפים דמויי אסטמה, דפיקות לב ועד למצב של הלם (שוק אנפילקטי). ע"י דיאטת אלימנציה ניתן לזהות את המזון הגורם לאלרגיה ופשוט להמנע ממנו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול