קרוהן ו MGN3

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

23/08/2004 | 00:47 | מאת: אור

שלום רב לעוסקים במלאכה אני מבקשת לשאול האם MGN3 יכול לעזור גם לחולי קרוהן ולא פחות חשוב האם הוא הוכח חד משמע מדעית כמסייע או אולי אפילו מרפא? או מזיק? כי קראתי מספר מאמרים ברשת חלקם מאוד מפרגנים וחלקם ממש לא. אשמח לקבל את חוות דעתכם בנושא. בתודה מראש אור

23/08/2004 | 12:06 | מאת: ד"ר אייל גל

את האמת שלא הכרתי את ה MGN3 לפני שאלתך ונאלצתי לחפש כמוך במאמרים הרפואיים. מדובר בתוסף הממוצה מתוך קליפות האורז ואמור להגביר את פעילות מערכת החיסון. היו נסיונות למכור אותו לחולי סרטן כדי לתגבר את מערכת החיסון עד שרשות המזון והתרופות האמריקאית אסרה את מכירתו לשימוש זה והוציאה מכתב חריף לגבי השימוש בו. לא מצאתי אף מאמר מדעי הקושר את התוסף הזה לקרוה'ן וגם איני רואה מנגנון השפעה אפשרי על קרוה'ן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול