קולנוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/08/2004 | 14:13 | מאת: דן

שלום, היום פורסמה מודעה בעיתון בדבר בדיקות קולנוסקופיה וירטואלית, הנערכת בבית חולים בילינסון, שלא במסגרת סל הבריאות. ניסיונותי לקבל פרטים בטלפון, לא צלחו. (הטלפון תפוס, וכשענו לי, העבירו אותי לגורם שלא הרים את השפופרת). גם אתר האינטרנט של בילינסון, לא היה בו מידע בעניין. תמהני, לשם מה מוציאים כספים על מודעה, באם לא ניתן לקבל פרטים על השרות. לגופו של עניין - כמה עלות בדיקה כזו, האם היא סורקת גם מערכות אחרות (מעי דק, קיבה), או שעניינה רק במערכת המעי הגס. לאן ניתן להתקשר, כדי לקבל תשובה. בברכה, דן

23/08/2004 | 00:49 | מאת: ד"ר אייל גל

מכון הגסטרו איננו קשור לשירות הקולונוסקופיה הוירטואלית הקשורה למכון הרנטגן וה CT. בקצרה מדובר על בדיקת CT מיוחדת הכוללת גם הכנה של חומר משלשל לניקוי המעי וניפוח אויר דרך פי הטבעת הנעשה במקום ומטרתה לגלות פוליפים וגידולים במעי הגס. העלות היא סביב 1000 ש"ח (אינני יודע במדוייק) ובאותה בדיקה יש סקירה של אברי הבטן האחרים כגון כבד, טחול וכליות. יש לזכור שאם קיים ממצא בקולונוסקופיה הוירטואלית יש לעבור קולונוסקופיה רגילה לאחר מכן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול