אנדוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

14/01/2004 | 13:37 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בתי, חיילת בצה"ל, חולה כבר חצי שנה בתסמונת התשישות הכרונית. כל הסימנים המובהקים אובחנו אצלה. מתחילת המחלה סובלת מכאבי בטן עזים , ביחוד בבטן תחתונה אך לא רק. התגלתה רגישות ללקטוז - הפסיקה לאכול דברי חלב. התגלה הליקובקטר - טופלה ב3 תרופות , נבדקה שוב ולא היו סימנים שוב של החיידק. נעשה Ct מהצוואר ועד האגן (גם כדי להבין למה בלוטות הלימפה כל הזמן מוגדלות) והכל תקין. עכשיו החליטו לשלוח אותה לאנדוסקופיה - אודה לך אם בכמה מילים תסביר לי על מהות הבדיקה ומה היא בעצם אמורה לגלות. נ.ב. הסבתא של בתי חולה במחלת הקרוהן. האם יכול להיות שזו הבעיה גם אצל בתי. האם בדיקה זו תוכל לגלות זאת? אודה על תשובתך.

14/01/2004 | 14:12 | מאת: ד"ר אלכס גלר

דר אלכס גלר אנדוסקופיה היא שם כללי לבדיקות פנימיות ע"י צינור קשיח המוחדר לגוף ובקצהו טלויזיה המאפשרת לראות את מע" העיכול. הבדיקה יכולה לגלות גידולים ודלקת של המעי. מחלת קרוהן יכולה לגרום לכאבי בטן. לא ציינת איזו בדיקה בתך תעשה אבל בכל מקרה אם זו קולונוסקופיה (בדיקת המעי הגס) צריך לודא שהבודק יתאמץ לבדוק את המעי הדק בכניסה למעי הגס. בברכה, דר אלכס גלר

14/01/2004 | 14:53 | מאת: אמא מודאגת

תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול