כאבי בטן וכאבים בחזה עם הקרנה לגב

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/08/2004 | 10:25 | מאת: שמעון

בחודשיים האחרונים ,במספר פעמים , נתקפתי זמן מה לאחר האוכל בכאבי בטן תחתונה ועליונה ,כאבים בחזה עם הקרנה של כאב חזק לגב. כל התקף של כאב היה בדרך כלל מחזורי עד שנעלם לאחר כחצי שעה עד שעה. בזמן ההתקף( מאוד מפחיד ומזכיר סמפטומים של התקף לב) אני מנסה לשחרר גזים דרך הפה - וכשמצליח אני מרגיש הקלה מסוימת. יודע שיש לי אבן גדולה בכיס המרה שהומלץ לי בזמנו לא להוציא . מהם הבדיקות המומלצות על מנת לאפשר אבחון של הבעיה.? בברכה ובתודה מראש שמעון

22/08/2004 | 23:57 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן שיש להוציא מחשבון בעיות לב, פנה לרופא המשפחה וקרדיולוג. בנוסף גם בעיות שונות של מערכת העיכול יכולות להתבטא כך (כיב פפטי, רפלוקס וגם אבני מרה), התייעץ ברופא גסטרו, ייתכן שתצטרך לעבור גסטרוסקופיה ואולטראסאונד חוזר. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול