אילאוס פרליטי - חוזר ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

19/08/2004 | 09:00 | מאת: שי

שלום. רציתי לשאול שאלה - האם לאדם שכבר עבר אילאוס פרליטי ממושך- (האם זה מוגדר כחסימת מעי??), יש סיכוי גדול יותר לעבור חסימת מעי בעתיד, מאשר אדם שלא עבר זאת. במידה וכן באיזה אחוז מדובר? אודה אם תוכל לשלוח לי חומר על כך /מראה מקום . תודה.

20/08/2004 | 00:08 | מאת: ד"ר אייל גל

אילאוס פרליטי הוא מצב בו המעי אינו מתכווץ ולכן אין מעבר של תוכן המעי וגזים, יש נפיחות של הבטן וחוסר יציאות. זה אינו מצב של חסימה מכנית והוא יכול להגרם אחרי ניתוח, כתוצאה מהפרעה בריכוז המלחים בדם או כתוצאה מתרופות או מחלות הפוגעות בתפקוד המעי. ארועים חוזרים יופיעו רק אם הגורם הראשוני למצב עדיין קיים ולא טופל. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול