קולונוסקופיה של מעי מפותל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/02/2014 | 07:38 | מאת: משה ל

אני בן 63, בריא בד"כ.לפני כ20 שנים ושוב לפני כ 10 שנים לא הצליחה קולונוסקופיה (רגילה)לבדוק הכל כי המעי מפותל בחלק הרחוק מ-פי הטבעת. עתה אני רוצה לעשות שוב, וסביר שתהיה אותה בעיה. איך מציעים לבדוק את חלק המעי שלא הצליחו לבדוק עד כה בקולונוסקופיה רגילה? לפני 20 שנים, לאחר שלא הצליחו בקולונוסקופיה רגילה בדקו בטכנולוגית באריום . אינני מעוניין. כיום יש קולונוסקופיה וירטואלית; גם בה אינני מעוניין. ל-אימי גילו סרטן מעי גס; אך זה היה כשהיתה בת 65, כך שלהבנתי רוב הסיכויים שאין סכנה גנטית. היתה נקיה כ 15 שנים, אך בת 81 נתגלה סרטן רחם ונפטרה מזה.

האלטרנטיבה היא או קולונוסקופיה וירטואלית או ניסיון קולונוסקופיה עי גסטרואנטרולוג בעל ניסיון עשיר

24/02/2014 | 00:07 | מאת: א

היום ניתן לבצע בבתי חולים גם בדיקה למעי הגס באמצעות קפסולה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול