עברתי לפני שלשה שבועות ניתוח בשיטת heller myotomy

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/01/2014 | 10:56 | מאת: בני בנקר

שבוצע ע"י ד"ר בועז שגיא בבית חולים אסותא ברמת החייל בעקבות ההחמרה הקשה במחלת האכלזיה. לפני הניתוח, האכילה והבליעה התדרדרו והגעתי למצב של מספר הקאות באותה ארוחה. הרחבות פניאומטיות של הפתח הפכו ללא יעילות וד"ר אליזה טיומני הפנתה אותי לניתוח. ד"ר שגיא כנראה קוסם. הכאב היחידי שהיה לי אחרי הניתוח הוא כאב קל וקצר כשהוציא את נקז הנוזלים מהבטן לפני השחרור לביתי. עד היום האכילה מזכירה לי את התקופה לפני המחלה,15 שנים אחורה. בדקתי אכילה של מזונות כמו תפוז ותפוח עץ עם קליפה, שגרמו לי בעבר בד"כ הקאה וכלום,כמו חדש. אני מקווה שזה יתמיד. שאלה : אם חלילה הניתוח נכשל, האם הכישלון בד"כ הוא מידי,כמו שהיה לי בהרחבה שניכשלה ?

בד"כ סיבוכים וחוסר הצלחה הם בהתחלה. בסה"כ נראה כי הנתוח עבר בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול