הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/01/2014 | 23:28 | מאת: ליאת

שלום רב, חליתי בחיידק ההליקובקטר לפני כשנתיים. עברתי את הטיפול השגרתי וכל הסימפטומים נעלמו. לפני כחודשיים חזרו התסמינים ובבדיקת נשיפה נמצא שהחיידק חזר. אני מטופלת מזה כ- 8 ימים בתרופות המקובלות ונשארו לי יומיים נוספים לטיפול. עם תחילת הטיפול, הרגשתי הרבה יותר טוב אך ביומיים האחרונים חזרו הבחילות והן מופיעות לעיתים קרובות מאד. האם זה אומר שהטיפול לא הצליח? מעבר לכך, האם כדאי לעבור בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול החמרה-של המצב והתפתחות של תאים סרטניים. תודה רבה על תשובתכם.

14/01/2014 | 18:14 | מאת: רחל גינגולד בלפר

קולונוסוקפיה לא בודקת הימצאות חיידק היא בודקת מעי גס ולא קיבה. לגבי החיידק למה לנחש? פשוט לבצע תבחין נשיפה עוד חודשיים, כלומר חודש וחצי מתום הטיפול ולראות אם עבר או לא? הכאבים בכלל נובעים אולי ממשהו אחר. אבל צריך לדעת מה הסטטוס של החיידק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול