עזרה בפיענוח בדיקת גסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

09/01/2014 | 19:02 | מאת: דרור

אני בן 26 לאחר תלונות על צרבות וכאבים ברום הקיבה שמופיעים גם בחזה הופניתי לבדיקת גסטרוסקופיה. להלן תוצאות: ושט - אזופגיטיס דיסטלית קלה, במעבר ושט-קיבה בליטה קטנה של 4 ממ מכוסה רירית מודלקת(נלקחה דגימה לביופסיה), מעבר ושט קיבה במרחק 40 ס"מ. קיבה תקינה כולל היפוך, ניע תקין ומתנפחת היטב. בצל התריסריון וחלקו השני תקינים. אני מבין שהאבחנה זה ריפלוקס קל אבל אני מפחד בגלל "הבליטה" המוזרה של ה4 מ"מ האם זה שלקחו ביופסיה אומר שחתכו אותה או רק לקחו דגימה לבדוק מה זה?? האם מדובר בפוליפ? (שאותם אני יודע שמורידים ישר במהלך הבדיקה). תודה

לא מדובר בפוליפ, אחרת היה כתוב. זאת בליטה שיכולה להיות תוצאה של הגירוי של החומצה שנמצאת שם. לא להילחץ. לקחו דגימה לא את הכל ותחזור תוצאה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול