אנטיביוטיקה לשלשול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/01/2014 | 13:01 | מאת: תומר

שלום לפני כשבוע התחיל לי מה שנראה כמו שלשול. בימים שלאחר מכן אני מוציא צואה מאד רכה עד מימית בבוקר פעם-פעמיים ובמהלך היום אני אוכל דברים כמו אורז ותפוחי אדמה ולא נכנס לשירותים כלל. הרופאה רשמה לי (מבלי לבדוק אותי): OFLOXACIN ו-LOPERMAMIDE אני חושש לקחת אותן כי לפי הבנתי אנטיביוטיקה וכד' עלולים לפגוע במעיים דווקא ובמקרים מסויימים גם לא להועיל בכלל. האם התרופות האלו מתאימות למקרים כלליים? (שכן היא לא בדקה אותי) האם כדאי לחכות קצת או שיש סכנה בלדחות לקיחת אנטיביוטיקה במקרה כזה?

הטיפול שקיבלת הוא הטיפול המקובל לארועי שילשול שהחלו באופןחד ולא כרוניים, כמו אצלך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול