מה אסור לאכול אחרי התקף דיברטי'

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/01/2014 | 11:50 | מאת: עדנה

שלום - האם גם כשחוזרים לתזונה נכונה חודש אחרי התקף דיברטיקוליטיס אסור או כדאי להימנע מלאכול 5-7 אגוזי מלך או שקדים שנחשבים כטובים לתזונה? מהו כדור אסקול 800 מ'ג? ושאלה אחרונה מה זה דיורטיקוליטיס ? תודה עדנה

דיברטיקולוזיס זה סעיפים במעי הגס. מעין כיסים כאלה שבהם יכולה להצטבר צואהה. מותר אחרי התקף לאכול שקדים ואגוזי מלך. כדור אסקול מיועד למחלת מעי דלקתית, לא לסעיפים. היו מחקרים שניסו לתת את זה כדי למנוע דלקת בסעיפים - דיברטיקוליטיס אבל בפועל לא מקובל להשתמש בזה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול